Lapu salāti ar tunci un kaņepēm

Sastāvdaļas

  • 1 bundžiņa tunča savā sulā
  • 150 g dažādu lapu salātu (spināti, rukola, salāti, sinepes, kaņepju lapiņas)
  • 2 cieti vārītas olas
  • Salātu mērcei:
  • 1 ēdk. kaņepju staka
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. sinepju
  • 2 ēdk. ābolu etiķa vai balzametiķa
  • 4 ēdk. kaņepju vai olīveļļas
  • 1 tējk. medus
  • sāls, pipari

Tunča salātu recepte ir kā nebeidzamais stāsts, pievieno tomātus, avokado, gurķi, olīvas…. Taču tie, kas pagatavojuši šo mērci, sapratīs, ka tuncis un kaņepes ir lielisks duets.

Pagatavošana

1. Bļodā pilda salātu maisījumu, virsū liek tunci un četrās daļās sagrieztas olas.
2. Pārlej ar salātu mērcīti, ko pagatavo, samaisot visas

Sastāvdaļas

un smalki sarīvētu ķiploku.

Ātra ēdienu piegāde uz mājām vai biroju Rīgā