Sastāvdaļas
- Pamatnei
- 200 g mandeļu
- 200 g dateļu
- Krēmam
- 300 g Indijas riekstu, izmērcētu
- 170–200 ml iebiezinātā piena
- 4 laimi, sula un rīvēta miziņa
Kūku pagatavot ir gaužām vienkārši un ātri, taču atvēli vismaz 4 stundas Indijas riekstu mērcēšanai, 4 stundas kūkas stindzināšanai saldētavā un pusotru stundu stindzināšanai ledusskapī. Tad gan, ņem ārā un cienā draugus!
Pagatavošana: 20 min / 10 porcijas
- Pamatnei sablendē viendabīgā masā mandeles un dateles. Masu sadala 10 porcijās un sablīvē trauciņa dibenā.
- Krēmam sablendē Indijas riekstus, kam pievieno laima sulu un iebiezināto pienu, un visu vēlreiz sablendē. Uzlej uz pamatnes un pa virsu uzber rīvēto laima miziņu.
- Liek stingt saldētavā, pēc tam trauciņus ar krēmkūku pārvieto uz ledusskapi.