Kvinojas brokoļu, avokado un tunča salāti

Sastāvdaļas

  • 250 g baltās vai sarkanās kvinojas
  • 150 g brokoļu
  • 1 neliels avokado
  • 1 kārba (aptuveni 160 g) tunča
  • 2 olas
  • 2 ēdk. dažādu sēkliņu
  • 1 tējk. medus
  • 1 ēdk. sojas mērces
  • Mērcei:
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 2 tējk. Dižonas sinepju
  • 2 tējk. baltvīna etiķa

Šos varētu saukt par ļoti aktuāliem un moderniem salātiem. Labāk izvēlēties smalkākus brokoļus, kuri ir nopērkami lielveikalos; rupjākie ir ilgāk jāvāra, un tie nereti ir kokaini, nevis sulīgi.

Pagatavošana 15 min 2 porcijas

1. Uzvāri olas – tām nav jābūt akmenscietām, tāpēc nevāri ilgāk par 5–6 minūtēm un uzreiz liec aukstā ūdenī. Nolobi čaumalas.
2. Liec brokoļus verdošā ūdenī un vāri 3–4 minūtes. Izņem no ūdens, ļauj, lai notekas, sagriez parocīgos gabalos. Sausā karstā pannā viegli apgrauzdē sēkliņas, kurām pievieno medu un sojas mērci. Karsē 1 minūti, kamēr viss kļūst mazliet ķepīgs, tad noņem no uguns un ļauj, lai padziest.
3. Verdošā ūdenī ber kvinoju un turpini to gatavot tā, kā rakstīts uz iepakojuma.
4. Sadali uz pusēm brokoļus, nokāstu tunci, un nomizotu, plāni sašķēlētu avokado, liec uz šķīvja, pārber ar kvinoju.
5. Krūzītē žigli sakul mērcei paredzēto olīveļļu, sinepes un vīnetiķi un pārlej salātiem. Pārkaisi ar apgrauzdētajām sēkliņām un vārīto olu, kas sagriezta četrās daļās.

| View