Krēms no brūkleņu ievārījuma

Sastāvdaļas

  • 1 glāze brūkleņu ievārījuma, kas viegli sakults ar 1–2 ēdk. ūdens
  • 250–500 ml saldā krējuma
  • 8–10 g agaragara
  • 1 glāze auksta ūdens
  • cukurs pēc garšas

Laiks vasarā sarūpētajiem ievārījumiem piešķirt jaunu elpu – izmanto tos saldo ēdienu pagatavošanai. Iedvesmai šī recepte no Ulmaņlaiku pavārgrāmatas. Ņem vērā, ka īsta saimniece gatavo ēdienu pēc savas garšas, tādēļ arī tā laika receptēs lielākā daļa produktu daudzumu uzskaitīti visai aptuveni.

Pagatavošana

  1. Glāzē auksta ūdens iemērc agaragaru un karsē, līdz agaragars izkūst. Noņem no uguns, pieber cukuru pēc garšas un pielej atšķaidīto brūkleņu ievārījumu.
  2. Ar putu slotiņu kul, līdz maisījums atdziest un gandrīz sarec.
  3. Saputo putukrējumu, samaisi ar brūkleņu maisījumu un uz kādu stundu noliec vēsumā.

| View