Krējumkūka ar plūmēm un riekstiem

Sastāvdaļas

  • 400 ml trekna skābā krējuma
  • 200 g žāvētu plūmju bez kauliņiem
  • 150 g izlobītu valriekstu
  • 100 g pūdercukura
  • 20 g želatīna
  • rīvēta šokolāde un piparmētras lapiņas rotāšanai

Kūkas pagatavošanai ir piemērota garena taisnstūra veidne, ko izmanto maizes un kēksu cepšanai.

Pagatavošana: 40 min

  1. Plūmes uz 15 minūtēm iemērc karstā ūdenī, pēc tam notecini un sakapā vai sagriez mazos gabaliņos. Riekstus sadrupini. Želatīnu ieber aukstā ūdenī un uzbriedini.
  2. Krējumu ar pūdercukuru saputo. Uzbriedināto želatīnu sildi, līdz izkūst, un iemaisi krējumā.
  3. Pievieno riekstus un plūmes un saudzīgi izcilā.
  4. Maisījumu ielej veidnē un vismaz uz pusotru stundu ieliec ledusskapī, lai saželē.
  5. Pirms pasniegšanas kūku izgāz uz lēzena šķīvja un pārkaisi ar šokolādi un piparmētras lapiņām.