Kraukšķīgie cāļu pusspārni

Sastāvdaļas

  • 600g cāļu pusspārni
  • 2 gl. kaņepju-ingvera medalus
  • Panējumam:
  • 2 olas
  • 3 ēd.k. milti
  • 3 ēd.k. kaņepju-ingvera medalus
  • 100g sāļie cepumi (krekeri)

Katrai saimniecei ir vismaz pāris cāļu pusspārnu pagatavošanas receptes. Tas ir lieliski un jauki, šai kolekcijai varēsiet pievienot vēl vienu pārbaudītu recepti. Šoreiz ar medalu.

Pagatavošana 45 min 3 porcijas

1. Cāļu pusspārnus liek bļodā, pievieno alu un marinē 2-3 stundas istabas temperatūrā. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
2. Divās atsevišķās bļodās gatavo panējumu. Vienā bļodā olas uzputo ar miltiem un alu. Atsevišķā bļodā sadrupina cepumus. Cepumiem nav jābūt īpaši sasmalcinātiem, drīzāk otrādi – palieli gabaliņi garšos labāk.
3. Pussparnus izņem no marinādes, iemērc vispirms mīklā, tad sadrupinātos cepumos un kārto uz cepešpannas. Cep cepeškrāsnī 25-30 min.
4. Pasniedz gan siltus, gan aukstus.