Krāsnī sutināti vistu stilbiņi ar kukurūzu

Sastāvdaļas

  • 8 vistu stilbiņi
  • 2 lieli sīpoli
  • 2 burkāni
  • 1 bundža (aptuveni 400 g) konservētas kukurūzas
  • 230 g rīsu
  • 500 ml buljona vai ūdens
  • eļļa cepšanai
  • sakapāti pētersīļi, koriandrs u. c. zaļumi pēc izvēles
  • sāls, malti melnie un čili pipari, malta paprika

Vesela maltīte vienā pannā – nav atsevišķi jāvāra piedevas. Pēc šīs receptes var pagatavot arī vistas šķiņķīšus un spārniņus. Tā kā kukurūza piešķir ēdienam saldenumu, ar garšvielām nevajag skopoties.

Pagatavošana 75 min 4 porcijas

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
2. Nomizotus sīpolus sakapā, burkānus sarīvē, kukurūzu noskalo un notecini.
3. Bļodiņā samaisi sāli, maltos piparus un papriku. Vistas stilbiņus apviļā garšvielu maisījumā.
4. Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un burkānus un apcep. Pievieno rīsus un kukurūzu, pieber sāli un rūpīgi samaisi.
5. Maisījumu liec cepešpannā. Pielej karstu buljonu. Stilbiņus liec uz rīsu maisījuma un viegli piespied.
6. Pārklāj ar alumīnija foliju, liec krāsnī un sutini vismaz 45–50 minūtes. Noņem foliju un pārkaisi ar zaļumiem.

| View