Krāsnī sutināta liellopa gaļas zupa ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 1,2 kg liellopa mīkstuma ● ● ●
  • 500 g burkānu
  • 500 g sakņu seleriju
  • 250 g šalotes sīpolu
  • 250 ml sausā sarkanvīna
  • 3 dažādu krāsu paprikas pākstis
  • 3 lauru lapas
  • 2–3 ēdk. tomātu biezeņa
  • 2 ēdk. miltu
  • 2 tējk. maltas saldās paprikas
  • 2 tējk. maltu melno piparu
  • 2 tējk. sāls
  • ½ tējk. cukura
  • sakapāti zaļumi

Zupa sanāk diezgan bieza; ja gribas vairāk šķidruma, sutināšanas laikā pielej vēl vīnu un ūdeni. Piedevās ļoti labi garšo apceptas pikanta siera maizītes.

Pagatavošana 140 min 6 porcijas

1. Burkānus, selerijas un sīpolus nomizo. Burkānus pārgriez gareniski uz pusēm un pēc tam sagriez šķēlītēs. Sīpolus pārgriez uz pusēm, selerijas un iztīrītu papriku sagriez gabaliņos.
2. Gaļu rūpīgi nosusini un arī sagriez 2 cm lielos gabaliņos.
3. Sagatavotos produktus liec lielā katlā vai citā traukā, kas piemērots cepeškrāsnij.
4. Pievieno piparus, sāli, cukuru, kadiķogas un lauru lapas un samaisi.
5. Tomātu biezenī iejauc miltus un iemaisi gaļā un dārzeņos. Pielej vīnu un 750 ml ūdens.
6. Uzliec vāku, ievieto 200 grādu karstā cepeškrāsnī un sutini aptuveni 2 stundas.
7. Pārkaisi zaļumus.