Krāsainā svētku rulete

Sastāvdaļas

  • 1,5kg cūkgaļas kakla karbonāde
  • 1 sarkana paprika
  • 1 dzeltena paprika
  • 1 burkāns
  • 2 selerijas kāti
  • pētersīļi
  • 10 smaržīgo piparu graudi
  • 2 lauru lapas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. ķimenes
  • sāls, pipari

Šī lieliskā un krāšņā, taču salīdzinoši vienkārši pagatavojamā gaļas rulete kļūs par lielisku papildinājumu jebkura mēroga svinību galdā! Taču iespējams, tā jums iepatiksies tik ļoti, ka gatavosiet to arī ikdienā. Un kāpēc gan ne?!

Pagatavošana 90 min 6 porcijas

1. Gaļu nomazgāt, nosusināt un nolikt uz darba virsmas. Ar asu nazi iegriezt gaļu gareniski pa vidu, nesagriežot līdz galam apm. 2 cm. Tad iegriezt šķērsām abas daļas, arī nesagriežot līdz galam apm. 2 cm. Gaļu atvērt kā grāmatu un izklāt uz darba virsmas, apsegt ar pārtikas plēvi un izdauzīt ar gaļas āmuru.
2. Burkānu notīrīt un 5 min. novārīt sālsūdenī, sagriezt kubiņos. Paprikas iztīrīt no sēklām un sagriezt kubiņos. Tieši tāpat sagriezt selerijas kātus. Pētersīļus smalki sakapāt. Papriku sajaukt ar burkāniem, pētersīļiem un selerijām.
3. Gaļu ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Uz vienas gaļas malas sakārtot 3/4 dārzeņu. Gaļu satīt ruletē, sasiet ar kulināro diegu.
4. Ķiplokus notīrīt un sagriezt sķēlēs. Gaļu pārlikt cepamā traukā, pievienot ķiplokus, piparus, lauru lapas, atlikušos dārzeņus, pieliet ūdeni un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 1 st, ik pa brīdim aplejot ar šķidrumu, kas izdalās cepšanas laikā.
5. Ruleti sagriež porcijas gabalos un pasniedz ar štovētiem kāpostiem.