Krabju salāti ar pikanto mērci

Sastāvdaļas

  • 100g vārīti rīsi
  • 400g krabja gaļas
  • 200g kirštomātiņi
  • 125g salātlapas
  • 100g marinēti gurķīši
  • Mērcei:
  • 200ml grieķu-turku jogurts
  • 3-4 ēd.k. paprikas pulveris
  • čili pipari
  • sāls, svaigi malti pipari

Apmēram 20% no visiem pārtikā patērētajiem vēžveidīgajiem ir krabji. Katru gadu cilvēki apēd 1,5 miljonus tonnu krabju. Krabjus pārtikā lieto visā pasaulē, un tos gatavo dažādos veidos. Šoreiz piedāvājam vienkāršu pagatavošanas variantu.

Pagatavošana / 4 porcijas

  1. Pagatavot mērci. Priekš mērces jogurtu sajaukt ar paprikas pulveri, pievienot pēc garšas čili piparus un sāli. Visu kārtīgi samaisīt.
  2. Lielā bļodā sajaukt rīsus un krabja gaļu. Pievienot salātlapas, sagrieztus marinētus gurķus un mērci. Samaisīt.
  3. Salātus sakārtot porcijas šķīvjos un dekorēt ar sagrieztiem uz pusēm ķirštomātiem.

| View