Klasiskā vaniļas mērce

Sastāvdaļas

  • 500 ml piena
  • 100 g cukura
  • 6 olu dzeltenumi
  • 1 vaniļas pāksts

Ja ir vēlēšanās, klasisko garšu var mazliet pamainīt ar rīvētu apelsīna vai citrona miziņu.

Pagatavošana: 20 min / 4 porcijas

  1. Olas dzeltenumus bļodā saputo kopā ar cukuru.
  2. Katliņā uzvāri pienu kopā ar gareniski pārgrieztu vaniļas pāksti.
  3. Pāksti izņem no piena, izkasi mīkstumu, kas tur vēl palicis, un iemaisi atpakaļ pienā.
  4. Verdošo pienu lēnām iemaisi saputotajās olās.
  5. Lej atpakaļ katlā un, nepārtraukti maisot, karsē, bet neļauj uzvārīties. Turpini maisīt, līdz mērce viegli sabiezē.