Sastāvdaļas
- 500 g saldā krējuma
- 50 g cukura
- 4 želatīna plāksnītes
- 1 vaniļas pāksts
Panna cotta jeb, vienkāršāk sakot, vārītais krējums ir burvīgs deserts, kura pagatavošanai nav vajadzīgas smalkas kulinārās prasmes, vien nedaudz pacietības – kamēr saldēdiens atdziest un saželē. Klasiskā panna cotta ļoti labi garšo ar viegli skābenu ogu mērci. Pagatavošanai vajadzēs 20 minūtes + 4 stundas saželēšanai.
Pagatavošana: 20 min / 4 porcijas
- Vaniļas pāksti pārgriez gareniski uz pusēm un ar spicu karotīti izkasi mīkstumu.
- Katlā uzvāri krējumu ar cukuru, vaniļas pāksti un mīkstumu. Noņem no uguns un ļauj kādu brīdi ievilkties, tad izņem vaniļas pāksti.
- Tikmēr iemērc želatīnu. Kad tas uzbriedis, lieko ūdeni izspied.
- Želatīnu izkausē siltajā krējumā. Krējumu salej 4 veidnītēs vai deserta trauciņos un uz kādām 4 stundām ieliec ledusskapī.
- Veidnīti uz mirkli iemērc karstā ūdenī, ar nazi uzmanīgi atdali desertu no veidnes malām un izgāz uz šķīvja.