Klasiskā panna cotta – itāļu deserts, kas garšo arī latviešiem

Sastāvdaļas

  • 500 g saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • 4 želatīna plāksnītes
  • 1 vaniļas pāksts

Panna cotta jeb, vienkāršāk sakot, vārītais krējums ir burvīgs deserts, kura pagatavošanai nav vajadzīgas smalkas kulinārās prasmes, vien nedaudz pacietības – kamēr saldēdiens atdziest un saželē. Klasiskā panna cotta ļoti labi garšo ar viegli skābenu ogu mērci. Pagatavošanai vajadzēs 20 minūtes + 4 stundas saželēšanai.

Pagatavošana: 20 min / 4 porcijas

  1. Vaniļas pāksti pārgriez gareniski uz pusēm un ar spicu karotīti izkasi mīkstumu.
  2. Katlā uzvāri krējumu ar cukuru, vaniļas pāksti un mīkstumu. Noņem no uguns un ļauj kādu brīdi ievilkties, tad izņem vaniļas pāksti.
  3. Tikmēr iemērc želatīnu. Kad tas uzbriedis, lieko ūdeni izspied.
  4. Želatīnu izkausē siltajā krējumā. Krējumu salej 4 veidnītēs vai deserta trauciņos un uz kādām 4 stundām ieliec ledusskapī.
  5. Veidnīti uz mirkli iemērc karstā ūdenī, ar nazi uzmanīgi atdali desertu no veidnes malām un izgāz uz šķīvja.

| View