Ķirbju un gaļas sautējums aukstam laikam

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopa mīkstuma
  • 500 g iztīrīta ķirbja
  • 300 g mazu sīpoliņu
  • 500 ml sausā sarkanvīna
  • 300 ml buljona
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. tomātu biezeņa
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • ½ tējk. malta muskatrieksta
  • sāls, malti melnie pipari

Asākai, tātad sildošākai garšai var pievienot arī maltus čili piparus vai veselas čili pākstis. Ļoti labi garšo gan ar prāvu ciabatas šķēli, gan vārītiem kartupeļiem un rīsiem.

Pagatavošana 150 min 4 porcijas

1. Ķiplokus nomizo un sakapā. Sīpolus nomizo, mazākos atstāj veselus, lielākos pārgriez uz pusēm. Gaļu un ķirbjus sagriez gabaliņos.
2. Lielā katlā ar biezu dibenu (vai tā dēvētajā pīlē) sakarsē 2 ēdk. eļļas un uz straujas uguns maisot apcep gaļu. Pārkaisi ar sāli un pipariem, samaisi un izņem no pannas.
3. Pannā sakarsē atlikušo eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus. Iemaisi tomātu biezeni.
4. Pielej vīnu un uzvāri. Ieliec atpakaļ gaļu, pievieno rozmarīnu un buljonu. Uz lēnas uguns sautē kādas 2 stundas.
5. 20 minūtes pirms sautēšanas beigām ieber ķirbjus, pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.

| View