
Asākai, tātad sildošākai garšai var pievienot arī maltus čili piparus vai veselas čili pākstis. Ļoti labi garšo gan ar prāvu ciabatas šķēli, gan vārītiem kartupeļiem un rīsiem. 1. Ķiplokus nomizo un sakapā. Sīpolus nomizo, mazākos atstāj veselus, lielākos pārgriez uz pusēm. Gaļu un ķirbjus sagriez gabaliņos. Sastāvdaļas
Pagatavošana 150 min 4 porcijas
2. Lielā katlā ar biezu dibenu (vai tā dēvētajā pīlē) sakarsē 2 ēdk. eļļas un uz straujas uguns maisot apcep gaļu. Pārkaisi ar sāli un pipariem, samaisi un izņem no pannas.
3. Pannā sakarsē atlikušo eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus. Iemaisi tomātu biezeni.
4. Pielej vīnu un uzvāri. Ieliec atpakaļ gaļu, pievieno rozmarīnu un buljonu. Uz lēnas uguns sautē kādas 2 stundas.
5. 20 minūtes pirms sautēšanas beigām ieber ķirbjus, pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.