Ķirbju pankūkas Austrumu gaumē

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbja (ideāli, ja tiek izmantots mazs ķirbis, kas sver ap kilogramu)
  • 300 g miltu
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera vai pāris daiviņas ķiploka
  • 350–400 g ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote eļļas

Recepti piedāvā bioloģiskās zemnieku saimniecības “Absolūts ēd” saimniece Ilze Lipska. Viņa ir kulinārijas blogere, četru bērnu mamma, kura dārzeņu audzēšanai pievērsās tāpēc, ka viņai ļoti patika tos gatavot.

Pagatavošana

1. Ķirbi sarīvē uz rupjās rīves.
2. Sarīvēto ķirbi pārkaisa ar ķiploku pulveri vai sarīvētu ķiploku. Pievieno vienu tējkaroti sāls. Ķirbim pievieno miltus. Visu samaisa.
3. Iegūtajai masai lēnām lej klāt ūdeni, nepārtraukti maisot. Svarīgi ir sekot līdzi ūdens daudzumam, jo mīklai ir jābūt diezgan biezai, bet elastīgai.
4. Iegūto mīklu liek uz pannas, kas pirms tam ir ieeļļota, un cep uz lēnas uguns. Pankūku veido pa visu pannu apmēram centimetra biezumā. Cep uz lēnas uguns. Pirmo reizi cepot, bažījos, vai varēšu to apgriezt, bet patiesībā to izdarīt ir ļoti vienkārši.
5. Pasniedz sagrieztu nelielos gabaliņos un pārkaisītu ar zaļumiem. Ēd, pamērcējot sojas mērcē.

| View