Ķirbju-ābolu krēmzupa ar kariju un ingveru

Sastāvdaļas

  • 1 ēd.k. sviests
  • 1 smalki sagriezts vidējs sīpols
  • 1 vidējs sagriezts ķirbis
  • 4 notīrīti un sagriezti āboli
  • 2 tējk. sāls
  • 1 1/2 tējk. ķimenes
  • 1/2 tējk. karija pulvera
  • 1/2 tējk. ingvers
  • 1/4 tējk. čili pipars
  • 1/4 svaigi malti melni pipari
  • 2 gl. dārzeņu buljons
  • 2 1/2 gl. ūdens
  • krējums garnējumam

Ābolu un ķirbju sezona ir klāt. Piedāvājam pagatavot no tiem pikantu zupu. Īsti rudenīga recepte.

Pagatavošana 45 min 2 porcijas

1. Sviestu izkausēt katliņā. Pievienot sīpolus un apcept, visu laiku maisot, apmēram 4 min. Pievienot ķirbi un apcept visu kopā līdz ķirbis ir mīksts, apmēram 10 min. Pievienot ābolus, ķimenes, sāli, ingveru, kariju, čili un melnus piparus, pieliet ūdeni un buljonu tā, lai noklātu visu katla saturu. Uzvārīt un nogriežot mazāku uguni vārīt, kamēr dārzeņi ir mīksti, apmēram 30 min.
2. Atdzesēt un sasmalcināt blenderī. Pasniegt ar krējumu, grauzdiņiem

| View