Ķirbja sukādes

Sastāvdaļas

  • 2 kg ķirbja
  • ½ kg cukura
  • 1 citrons
  • 1 apelsīns

Ar ķirbja tīrīšanu nav daudz jāmokās, un arī sukāžu gatavošana nav tik darbietilpīga, kā varētu šķist, tikai laikietilpīga. Taču labs nāk ar gaidīšanu.

Pagatavošana

1. Nomizo ķirbi, mīkstumu sagriez nelielās strēmelēs – aptuveni 5 mm biezās un 10 mm garās. nomazgā citronu un apelsīnu un arī sagriez (ar visām mizām!) Sajauc ķirbi ar citrusaugļiem, pārkaisi ar cukuru un uz 12 stundām atstāj, lai saēdas.
2. Liec trauku ar topošajām sukādēm uz vidējas uguns, ļauj, lai uzvirst, noņem no uguns un atstāj uz 12 stundām, lai sasūcas. Tad atkal liec uz uguns un ļauj, lai uzvirst. Noņem no uguns, atdzesē, caur caurduri nokās. Šķidrums, kas palicis pāri, ir gards padzēriens, ja to atšķaida ar ūdeni.
3. Liec kaltēties: ja tavā rīcībā nav kaltes, izmanto līdz 100–160 grādiem uzkarsētu cepeškrāsni, kam durtiņas ir drusku pavērtas. Kaltē, kamēr sukādes ir sausas.

| View