Kartupeļu zupa ar kūpinātām ribiņām

Sastāvdaļas

  • 500 g kūpinātu ribiņu
  • 500 g kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 1 lauru lapa
  • 3 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. sakapātu zaļumu (pētersīļi, dilles, maurlociņi)
  • 1 tējk. melno piparu graudiņu
  • sāls
  • 2½ l ūdens

Jo vairāk gaļas pie kauliem, jo sātīgāks sanāks buljons. Ja gribas, lai zupa būtu tumīgāka, var piebērt 1–2 ēdamkarotes sarkano lēcu.

Pagatavošana 60 min 4 porcijas

1. Ribiņas liec katlā, aplej ar aukstu ūdeni. Kad ūdens uzvārās, ieber piparus un uz mērenas uguns vāri 20–30 minūtes.
2. Kartupeļus, sīpolus un burkānu nomizo. Kartupeļus sagriez gabaliņos, sīpolus sakapā, burkānus sarīvē rupjās skaidiņās.
3. Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus. Pievieno burkānus un maisot cep vēl pāris minūšu.
4. Ribiņas izņem no buljona; to vietā ieliec kartupeļus. Ribiņām atdali gaļu no kauliem, sagriez gabaliņos, ja vajag, un liec atpakaļ katlā.
5. Pēc 5–7 minūtēm pievieno apceptos sīpolus, burkānus un lauru lapu. Vāri, līdz kartupeļi mīksti. Noņem no uguns un iemaisi zaļumus.

| View