Lieliska ideja, ja no vakardienas pāri palikuši vārīti kartupeļi. Nedaudz darba un pusdienas gatavas! Pasniegt ieteicams ar krējumu, bet labi garšos arī ar zaļumu mērci, kam pievienoti ķiploki. 1. Vārītos kartupeļus samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Pievieno miltus, garšvielas un ūdeni, izveidojot mīklu. Sastāvdaļas
Pagatavošana 30 min 4 porcijas
2. Gatavo pildījumu līdzīgi kā kotlešu masu – malto gaļu sajauc ar sīpolu, rīvmaizi un garšvielām.
3. No mīklas izveltnē 2 cm biezu masu, liek virsū nepilnu ēdamkaroti pildījuma un izveido veltnīti, ko apviļā rīvmaizē. Cep uz pannas brūnus no abām pusēm. Pasniedz ar krējumu.
Kartupeļu veltnīši ar malto gaļu
