Kartupeļu veltnīši ar malto gaļu

Sastāvdaļas

  • ½ kg vārītu kartupeļu
  • 120 g kviešu miltu
  • ½ glāze verdoša ūdens
  • 25 g sviesta
  • Sāls, svaigi malti pipari
  • Rīvmaize cepšanai
  • Pildījumam:
  • 100 g maltā gaļa
  • 50 g rīvmaizes
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • Dilles

Lieliska ideja, ja no vakardienas pāri palikuši vārīti kartupeļi. Nedaudz darba un pusdienas gatavas! Pasniegt ieteicams ar krējumu, bet labi garšos arī ar zaļumu mērci, kam pievienoti ķiploki.

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Vārītos kartupeļus samaļ gaļas maļamajā mašīnā. Pievieno miltus, garšvielas un ūdeni, izveidojot mīklu.
2. Gatavo pildījumu līdzīgi kā kotlešu masu – malto gaļu sajauc ar sīpolu, rīvmaizi un garšvielām.
3. No mīklas izveltnē 2 cm biezu masu, liek virsū nepilnu ēdamkaroti pildījuma un izveido veltnīti, ko apviļā rīvmaizē. Cep uz pannas brūnus no abām pusēm. Pasniedz ar krējumu.