Jo pikantākas desiņas, jo garšīgāks sanāks sacepums. Ja gribas bagātīgāku garšu, pievieno arī citas garšvielas. Vēl viens variants, kā pagatavot sātīgu sacepumu, – kartupeļu vietā ņem vārītus makaronus vai rīsus. 1. Kartupeļus nomizo un olas nolobi, un visu sagriez šķēlītēs. Arī desiņas sagriez šķēlītēs. Sastāvdaļas
Pagatavošana 60 min 6 porcijas
2. Dziļu veidni iezied ar sviestu. Liec produktus kārtās: kartupeļus, desiņas, olas; pārkaisi ar sāli un pipariem, pārber ar pētersīļiem. Turpini, līdz visi produkti izlietoti. Virsējai jābūt kartupeļu kārtai.
3. Samaisi pienu ar krējumu un pārējiem pētersīļiem, pieber sāli un piparus. Pārlej produktiem veidnē.
4. Liec 200 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni 45 minūtes.
Kartupeļu un desiņu sacepums
