Kartupeļu un desiņu sacepums

Sastāvdaļas

  • 1 kg ar mizu vārītu kartupeļu
  • 4 cieti vārītas olas
  • 300 g desiņu
  • 250 ml piena
  • 200 g skābā krējuma
  • 100 g saldā krējuma
  • 2 ēdk. sakapātu svaigu pētersīļu + vēl 2 ēdk. pārlējumam
  • sviests veidnei
  • sāls, malti melnie pipari

Jo pikantākas desiņas, jo garšīgāks sanāks sacepums. Ja gribas bagātīgāku garšu, pievieno arī citas garšvielas. Vēl viens variants, kā pagatavot sātīgu sacepumu, – kartupeļu vietā ņem vārītus makaronus vai rīsus.

Pagatavošana 60 min 6 porcijas

1. Kartupeļus nomizo un olas nolobi, un visu sagriez šķēlītēs. Arī desiņas sagriez šķēlītēs.
2. Dziļu veidni iezied ar sviestu. Liec produktus kārtās: kartupeļus, desiņas, olas; pārkaisi ar sāli un pipariem, pārber ar pētersīļiem. Turpini, līdz visi produkti izlietoti. Virsējai jābūt kartupeļu kārtai.
3. Samaisi pienu ar krējumu un pārējiem pētersīļiem, pieber sāli un piparus. Pārlej produktiem veidnē.
4. Liec 200 grādu karstā krāsnī un cep aptuveni 45 minūtes.