Salātiem labi noder arī eļļā vai etiķī marinētas siļķu filejas, taču vēlams – ar maigu garšu. 1. Nemizotus kartupeļus ber verdošā ūdenī, izvāri, nokās, atdzesē, nomizo pārgriez gareniski uz pusēm. Nomizotus sīpolus pārgriez uz pusēm, pēc tam sagriez plānās šķēlītēs. Sastāvdaļas
Pagatavošana 40 min 4 porcijas
2. Gurķi sagriez mazos gabaliņos. Ābolus sagriez četrās daļās, pēc tam šķēlītēs un apslaki ar 2 ēdk. citronu sulas. Siļķi sagriez gabaliņos.
3. Kartupeļus, sīpolus, ābolus, gurķus un siļķes liec lielā bļodā un izcilā.
4. Bļodiņā sakul jogurtu ar krējumu, atlikušo citronu sulu, sinepēm, sāli un pipariem.
5. Pārlej salātiem un samaisi. Pārkaisi zaļumus.
Kartupeļu salāti ar siļķi, āboliem un gurķi
