Nātres uzskata par olbaltumvielām bagātākajiem lapu dārzeņiem. Tās satur neaizstājamās aminoskābes un pēc savas uzturvērtības līdzinās pupām. Pēc ķīmiskā sastāva nātres ir radniecīgas spinātiem un skābenēm, taču tajās ir vairāk dzelzs. Jaunās nātru lapiņas parasti ir maigas, no tām var gatavot zupas un izmantot tās salātiem. Šodien viena no šādām receptēm. Izmēģiniet! 1. Dārzeņus pēc nepieciešamības nomazgā, notīra un sagriež kubiņos. Sīpolus smalki sakapā, pieveno salātiem. Sastāvdaļas
Pagatavošana 20 min 2 porcijas
2. Jaunās nātres noplaucē (aplej ar verdošu ūdeni), ūdeni notecina un sagriež pēc iespējas smalkāk. Nātres iemaisa salātos. Salātiem pievieno arī krējumu, etiķi, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
3. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.
Kartupeļu salāti ar nātrēm
