Kartupeļu salāti ar nātrēm

Sastāvdaļas

  • 300g vārīti kartupeļi
  • 3 cieti vārītas olas
  • 4 svaigi lauku gurķi
  • 1/2 sīpols
  • 100g krējums
  • jaunās nātres (apm. 70g)
  • 1 ēdk. ķiploku etiķa novilkums
  • sāls, pipari

Nātres uzskata par olbaltumvielām bagātākajiem lapu dārzeņiem. Tās satur neaizstājamās aminoskābes un pēc savas uzturvērtības līdzinās pupām. Pēc ķīmiskā sastāva nātres ir radniecīgas spinātiem un skābenēm, taču tajās ir vairāk dzelzs. Jaunās nātru lapiņas parasti ir maigas, no tām var gatavot zupas un izmantot tās salātiem. Šodien viena no šādām receptēm. Izmēģiniet!

Pagatavošana 20 min 2 porcijas

1. Dārzeņus pēc nepieciešamības nomazgā, notīra un sagriež kubiņos. Sīpolus smalki sakapā, pieveno salātiem.
2. Jaunās nātres noplaucē (aplej ar verdošu ūdeni), ūdeni notecina un sagriež pēc iespējas smalkāk. Nātres iemaisa salātos. Salātiem pievieno arī krējumu, etiķi, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
3. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

| View