Plācenīši labi garšo arī ar tītara gaļu. Pārkaisīšanai der cietais siers, bet var pamēģināt sadrupināt arī kādu zilo sieru. 1. Nomizotus kartupeļus izvāri sālsūdenī mīkstus un nokās. Samīci, pievieno olu, miltus, sāli un zaļumus. Atdzesē un sadali nelielās porcijās. Sastāvdaļas
Pagatavošana 60 min 4 porcijas
2. Pannā sakarsē eļļu un apcep malto gaļu ar sīpoliem. Noņem no uguns un iemaisi majonēzi un ķiplokus.
3. No kartupeļu mīklas izveido nelielus plācenīšus un liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Apzied ar sakultu olu.
4. Liec virsū maltās gaļas pildījumu un izlīdzini. Pārkaisi ar rīvētu sieru.
5. Ievieto 170 grādu karstā krāsnī un cep apmēram 15 minūtes.
Kartupeļu plācenīši ar vistu
