Šos salātus mūsu portāla redaktore atceras no bērnības: «Mana mamma šādus salātus bieži lika svētku galdā. Parasti tie tika gatavoti, ja no iepriekšējās dienas bija pāri palikuši vārīti katupeļi. Īpaši garšīgi tie ir auksti, tikko no ledusskapja! Šaubos, vai tie mūsdienās būtu piemēroti svētku galdam dēļ savas vienkāršības, bet kā piedeva zivij vai karbonādei — noteikti!» Izmēģiniet šo recepti, jums noteikti garšos! 1. Kartupeļus un gurķus sagriež vienāda izmēra palielos kubiņos. Pārliek salātu traukā. Sastāvdaļas
Pagatavošana 15 min 2 porcijas
2. Mārrutku sakni sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Šo darbu labāk uzticēt vīriešiem! Ja nav pieejama mārrutku sakne, tad izmanto labus mājas mārrutkus — mērcei jābūt pieteikami asai. Krējumu sajauc ar rīvētiem mārrutkiem, peivieno pēc garšas sāli.
3. Dārzeņus sajauc ar krējuma mērci un novieto ledusskapī uz 1-2 st.
4. Pasniedz kā piedevu pie ceptas zivs vai gaļas.
Kartupeļu / mārrutku salāti
