Kartupeļu-gurķu biezzupa ar gaļu un sieru

Sastāvdaļas

  • 300g maltā gaļa
  • 500ml buljons (vistas vai dārzeņu)
  • 6 kartupeļi
  • 6 marinēti gurķi
  • 100ml saldais krējums 10%
  • 1/2 sīpols
  • 50g Fetaki siers
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls, pipari

Izmēģini šo produktu neparasto savienojumu. Mums ļoti garšoja! Principā, šo zupu var ieteikt arī veģētāriešiem, ja nepievieno gaļu. Un pavisam interesantu toni šī zupa iegūst, ja saldo krējumu aizvietosi ar kokosa pienu – garšā parādās kaut-kas austrumniecisks.

Pagatavošana 45 min 4 porcijas

1. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos. Gurķus sagriež strēmelītēs. Sīpolu sagriež smalkāk. Ķiploku smalki sakapā. Katlā ar biezu apakšu apcep malto gaļu. Pašās beigās maltai gaļai pievieno ķiploku. Gaļu izņem no katla un atliek malā.
2. Katlā liek sīpolus, kartupeļus un apcep. Tad pievieno gurķus, pārlej ar buljonu, apsedz ar vāku un vāra līdz kartupeļi ir mīksti. Mazliet atdzesē un pievienojot saldo krējumu sablendē. Zupu pārlej atpakaļ katlā un uzkarsē.
3. Porcijas šķīvjos liek malto gaļu, pārlej ar zupu un pa virsu pārkaisa ar sadrupinātu sieru.

| View