Kārtainie salāti ar nēģiem

Sastāvdaļas

  • 5 nēģi
  • 2 vāritas bietes
  • 4 vārītas paipalu olas
  • 2 vārīti burkāni
  • 4 vārīti kartupeļi
  • 4 marinēti gurķi
  • 6 ēd.k. krējums
  • 1 tējk. sinepes
  • 1 ēd.k. sarkanvīna etiķis
  • zaļumi

Viens no mūsu platuma grādu iecienītākajām delikatesēm ir nēģis. Šoreiz piedāvājam recepti, kurā nēģis spēlē pirmo vijoli un sniedz nozīmīgāko toni šajos salātos.

Pagatavošana

1. Četrus nēģus, gurķus, kartupeļus, burkānus sagriezt kubiņos. Bietes sarīvēt uz dārzeņu rīves. Mērcei etiķi sajaukt ar sinepēm un krējumu. Visas

Sastāvdaļas

, izņemot bietes, kārto slāņos. Pēdējo slāni pārlej ar mērci un tad pa virsu kārto bietes.
2. Dekorē ar atlikušā nēģa gabaliņiem, paipalu olām un zaļumiem. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

Ātra ēdienu piegāde uz mājām vai biroju Rīgā