Šo recepti es ieraudzīju lietuviešu meitenes Egles Aleksandravičutes blogā. Lavanda ir mana šī brīža vājība, tāpēc es tuliņ pat šo recepti izmēģināju. Lavandai ir ļoti stipra smarža, tāpēc katram būs pašām jāatrod sava ideālā mērvienība. 1. Aukstu saldo krējumu uzputot kopā ar vaniļas cukuru un glabāt līdz pasniegšanai ledusskapī. Sastāvdaļas
Pagatavošana 15 min 2 porcijas
2. Pienu, saldo krējumu un lavandu uzkarsēt un visu laiku maisot karsēt 5 min. Noņemt no uguns un ļaut 5 min. ievilkties. Nokāst caur sietu, lai atdalītu lavandas ziedus. Atgriezt atpakaļ uz uguns un pievienot salauztu gabaliņos šokolādi. Karsēt tik ilgi, kamēr šokolāde neizkūst.
3. Pārliet krūzēs un dekorēt ar putotu saldo krējumu.
Karstā šokolāde ar lavandu
