Karstā šokolāde ar lavandu

Sastāvdaļas

  • 200ml piens
  • 200ml saldais krējums
  • 60g tumšās šokolāde 70%
  • 50g piena šokolāde
  • 0.5 tejk sausie lavandas ziedi
  • &nbsp
  • Dekorēšanai:
  • 100ml saldais krējums putošanai
  • vaniļas cukurs

Šo recepti es ieraudzīju lietuviešu meitenes Egles Aleksandravičutes blogā. Lavanda ir mana šī brīža vājība, tāpēc es tuliņ pat šo recepti izmēģināju. Lavandai ir ļoti stipra smarža, tāpēc katram būs pašām jāatrod sava ideālā mērvienība.

Pagatavošana 15 min 2 porcijas

1. Aukstu saldo krējumu uzputot kopā ar vaniļas cukuru un glabāt līdz pasniegšanai ledusskapī.
2. Pienu, saldo krējumu un lavandu uzkarsēt un visu laiku maisot karsēt 5 min. Noņemt no uguns un ļaut 5 min. ievilkties. Nokāst caur sietu, lai atdalītu lavandas ziedus. Atgriezt atpakaļ uz uguns un pievienot salauztu gabaliņos šokolādi. Karsēt tik ilgi, kamēr šokolāde neizkūst.
3. Pārliet krūzēs un dekorēt ar putotu saldo krējumu.