Karbonāde saldskābā mērcē

Sastāvdaļas

  • 4 cūkas karbonādes šķēles (bez kauliņa)
  • 1 bundža (aptuveni 400 g) savā sulā konservētu persiku daiviņu
  • 150 ml buljona
  • 1 liels sakapāts sīpols
  • 3 ēdk. baltvīna
  • 2 ēdk. eļļas
  • 2–3 tējk. balzametiķa
  • 1 ēdk. rozā piparu graudiņu
  • sāls, malti melnie pipari

Gaļas un saldu augļu salikums ir visnotaļ iecienīts gan tālākajās Āzijas zemēs, gan arī Karību virtuvē. Šajā receptē persikus var aizstāt arī ar aprikozēm, savukārt rozā piparus – ar marinētiem un mazās burciņās nopērkamiem zaļajiem piparu graudiņiem.

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Pannā sakarsē 1 ēdk. eļļas un apcep ar sāli un pipariem ierīvētas karbonādes (pa 5–6 min. no katras puses). Izņem un noliec siltumā. Nolej liekās taukvielas.
2. Liec pannu atpakaļ uz uguns, ielej vīnu un pāris minūtes pavāri. Novārījumu uzlej karbonādēm.
3. Pannā sakarsē atlikušo eļļu, ieber sīpolus un uz lēnas uguns sautē 4–5 minūtes.
4. Persikus notecini, ieliec pannā un 1–2 minūtes pakarsē. Pievieno piparu graudiņus un buljonu un uzvāri.
5. Ieliec atpakaļ pannā karbonādes ar visu šķidrumu, pielej etiķi, pieber sāli un maltos piparus un kārtīgi uzkarsē.