Karbonāde fenheļa un kadiķogu marinādē

Sastāvdaļas

  • 4 cūkas karbonādes
  • 1 mazs fenhelis
  • 1 apelsīna sula un sarīvēta miziņa
  • 1 ēdk. kadiķogu
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • sāls, malti melnie pipari

Fenheļa un kadiķogu kombinācija pirmajā brīdī var šķist drusku neparasta, taču ir vērts pamēģināt, jo marinētā gaļa ir ieguvusi gan brīnišķīgu garšu, gan aromātu, turklāt kļuvusi irdenāka.

Pagatavošana 4 porcijas

1. Fenheli smalki sakapā, kadiķogas ieber miezerī un saberz.
2. Bļodā samaisi fenheļa gabaliņus ar kadiķogām, eļļu un apelsīna miziņām.
3. Ar asu nazi viegli iegriez karbonādēs dažas paralēlas svītras. Liec seklā, lēzenā traukā, uzzied fenheļa marinādi un uzlej apelsīna sulu. Pārklāj ar pārtikas plēvi un uz 2 stundām ievieto ledusskapī.
4. Marinētās karbonādes liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un izcep gatavas. Vēl labāk, ja krāsnī ir grila funkcija, – tad gaļa ātrāk izcepsies un būs garšīgāka.

| View