Kāļu sautējums ar aprikozēm

Sastāvdaļas

  • 1 kg kāļu
  • 500 g burkānu
  • 200–300 g žāvētu aprikožu
  • 4 sīpoli
  • 4 kāpostu desiņas
  • ½ tējk. ķimeņu
  • ½ tējk. fenheļa sēklu
  • ½ tējk. kurkumas
  • eļļa
  • sāls

Aprikožu saldums un šīs garšvielas ļoti labi sader ar kāļu viegli sīvo saldenumu. Tomēr svarīgi, lai arī desiņas būtu labas kvalitātes, jo citādi tās padarīs ēdiena garšu pliekanu. Kurkuma piešķir ne tik daudz garšu kā glītu zeltainu krāsu.

Pagatavošana 50 min 4 porcijas

1. Kāļus, burkānus un sīpolus nomizo un sagriez gabaliņos. Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus caurspīdīgus. Pievieno kāļus un burkānus, pielej tik daudz ūdens, lai nepiedeg.
2. Pārkaisi ar ķimenēm un fenheli, uzvāri, uzliec vāku un uz lēnas uguns turpini sautēt aptuveni 10 minūtes.
3. Tikmēr aprikozes sagriez mazos gabaliņos, bet desiņas – šķēlītēs. Iemaisi dārzeņos un pārkaisi ar kurkumu. Turpini sautēt vēl 10–15 minūtes. Pieber sāli. Visu laiku raugies, lai sautējums nepiedegtu; ja nepieciešams, pielej vēl nedaudz ūdens.

| View