Sastāvdaļas
- 500g kalmāru gredzeni
- 200g zaļās pākšu pupiņas
- 200g ziedkāposti
- 1 sarkana saldā paprika
- 1 dzeltena saldā paprika
- 100ml sauss baltvīns
- 2 selerijas kāti
- 2 ēd.k. eļļa
- 0,5 tējk. cukurs
- 1 citrons
- 2 ēd.k. sojas mērce
- 4 smaržīgie piparu graudiņi
Ja esiet jūras velšu cienītājs, šie salāti jums noteikti jāpagaršo! Turklāt, 100 gramos kalmāra gaļas ir aptuveni 16 g olbaltumvielu, apmēram 7 grami tauku, no kuriem ap 500 mg ir omega 3 taukskābes un ap 1,2 g omega 6 taukskābes, satur arī B grupas vitamīnus, PP un E vitamīnu, nedaudz C vitamīna.
Pagatavošana: 30 min / 4 porcijas
- Papriku nomazgāt, sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt stremelītēs. Ziedkāpostu sadalīt ziedos, pākšu pupiņas sagriezt mazākos gabalos. Var izmantot arī saldētus dārzeņus.
- Vok pannā uzkarsēt eļļu. Pievienot smaržīgo piparu graudiņus, 2 min. tos apcept un tad izņemt no pannas. Eļļai pievienot kalmāru gredzenus un cept 2 min, visu laiku maisot. Pievienot sagatavotus dārzeņus un cept vēl 3 min. Pievienot baltvīnu. Sojas mērci sajaukt ar cukuru un svaigi spiestu citronu sulu un sautēt vēl 5 min.
- Pasniedz uzreiz.