Kalmāru gredzeni ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 500g kalmāru gredzeni
  • 200g zaļās pākšu pupiņas
  • 200g ziedkāposti
  • 1 sarkana saldā paprika
  • 1 dzeltena saldā paprika
  • 100ml sauss baltvīns
  • 2 selerijas kāti
  • 2 ēd.k. eļļa
  • 0,5 tējk. cukurs
  • 1 citrons
  • 2 ēd.k. sojas mērce
  • 4 smaržīgie piparu graudiņi

Ja esiet jūras velšu cienītājs, šie salāti jums noteikti jāpagaršo! Turklāt, 100 gramos kalmāra gaļas ir aptuveni 16 g olbaltumvielu, apmēram 7 grami tauku, no kuriem ap 500 mg ir omega 3 taukskābes un ap 1,2 g omega 6 taukskābes, satur arī B grupas vitamīnus, PP un E vitamīnu, nedaudz C vitamīna.

Pagatavošana: 30 min / 4 porcijas

  1. Papriku nomazgāt, sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt stremelītēs. Ziedkāpostu sadalīt ziedos, pākšu pupiņas sagriezt mazākos gabalos. Var izmantot arī saldētus dārzeņus.
  2. Vok pannā uzkarsēt eļļu. Pievienot smaržīgo piparu graudiņus, 2 min. tos apcept un tad izņemt no pannas. Eļļai pievienot kalmāru gredzenus un cept 2 min, visu laiku maisot. Pievienot sagatavotus dārzeņus un cept vēl 3 min. Pievienot baltvīnu. Sojas mērci sajaukt ar cukuru un svaigi spiestu citronu sulu un sautēt vēl 5 min.
  3. Pasniedz uzreiz.