Kalmāra un dārzeņu salāti

Sastāvdaļas

  • 300 g sagatavotu kalmāru
  • 150 g burkānu
  • 150 g sarkano paprikas pākšu
  • 100 g lapu salātu
  • 50 g pavasara sīpoliņu ar lokiem
  • 1 maza svaiga čili pāksts
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 3 ēdk. gaišā balzametiķa
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 1–2 tējk. citrona sulas
  • 1 tējk. cukura
  • malti pipari
  • sāls

Pirms likšanas galdā var pievienot ne tikai salātlapas, bet arī gabaliņos sagrieztu svaigu gurķi.

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Kalmāru sagriez gabalos. Liec verdošā ūdenī ar citrona sulas piedevu un vāri apmēram 3 minūtes. Nokās un apslaki ar citrona sulu.
2. Sīpoliņus ar lokiem sagriez ieslīpos gredzenos, iztīrītu papriku un nomizotu burkānu – mazos gabaliņos, čili piparu – gredzenos, ķiploka daivu – plānās šķēlītēs.
3. Etiķi sakul ar eļļu, sāli, pipariem un cukuru.
4. Kalmārus samaisi ar dārzeņiem un mērci un uz 15–20 minūtēm ieliec ledusskapī.
5. Pievieno saplucinātas salātlapas.