Pirms likšanas galdā var pievienot ne tikai salātlapas, bet arī gabaliņos sagrieztu svaigu gurķi. 1. Kalmāru sagriez gabalos. Liec verdošā ūdenī ar citrona sulas piedevu un vāri apmēram 3 minūtes. Nokās un apslaki ar citrona sulu. Sastāvdaļas
Pagatavošana 40 min 4 porcijas
2. Sīpoliņus ar lokiem sagriez ieslīpos gredzenos, iztīrītu papriku un nomizotu burkānu – mazos gabaliņos, čili piparu – gredzenos, ķiploka daivu – plānās šķēlītēs.
3. Etiķi sakul ar eļļu, sāli, pipariem un cukuru.
4. Kalmārus samaisi ar dārzeņiem un mērci un uz 15–20 minūtēm ieliec ledusskapī.
5. Pievieno saplucinātas salātlapas.
Kalmāra un dārzeņu salāti
