Kalmāra un dārzeņu salāti

Sastāvdaļas

  • 300 g sagatavotu kalmāru
  • 150 g burkānu
  • 150 g sarkano paprikas pākšu
  • 100 g lapu salātu
  • 50 g pavasara sīpoliņu ar lokiem
  • 1 maza svaiga čili pāksts
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 3 ēdk. gaišā balzametiķa
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 1–2 tējk. citrona sulas
  • 1 tējk. cukura
  • malti pipari
  • sāls

Pirms likšanas galdā var pievienot ne tikai salātlapas, bet arī gabaliņos sagrieztu svaigu gurķi.

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Kalmāru sagriez gabalos. Liec verdošā ūdenī ar citrona sulas piedevu un vāri apmēram 3 minūtes. Nokās un apslaki ar citrona sulu.
2. Sīpoliņus ar lokiem sagriez ieslīpos gredzenos, iztīrītu papriku un nomizotu burkānu – mazos gabaliņos, čili piparu – gredzenos, ķiploka daivu – plānās šķēlītēs.
3. Etiķi sakul ar eļļu, sāli, pipariem un cukuru.
4. Kalmārus samaisi ar dārzeņiem un mērci un uz 15–20 minūtēm ieliec ledusskapī.
5. Pievieno saplucinātas salātlapas.

Ātra ēdienu piegāde uz mājām vai biroju Rīgā