Kabaču dzimtene ir Meksika. Un kabacis tāds ķirbja radinieks, līdzīgi ne tikai pēc skata, bet arī garša līdzīga. Līdzīga, bet tomēr citāda. Pamēģiniet! 1. Sīpolu smalki sakapāt. Katliņā izkausēt sviestu un apcept tajā sīpolu. Sīpolam jābūt caurspīdīgam, bet ne brūnam. Kabaci notīrīt, izņemt sēklas un sagriezt kubiņos. Pievienot katliņā pie sīpoliem un uz lēnas uguns cept apmēram 5 min. Sastāvdaļas
Pagatavošana 25 min 4 porcijas
2. Kabačus pārlej ar buljonu tā, lai kabači ir pilnībā zem ūdens. Pārējo buljonu pagaidām atliekam. Piebērt mazliet sāli (šeit ļoti uzmanīgi, jo būs vēl siers), piparus un vārīt līdz kabači kļūst mīksti zem vāka uz nelielas uguns.
3. Pievienot sieru, sajaukt un noņemt katliņu no uguns. Katliņa saturu atdzesēt un sasmalcināt blenderī. Ja sanāck pārāk biezs, var atšķaidīt ar buljonu. .
4. Pasniedz ar krējumu, grauzdiņiem vai zaļumiem pēc izvēles
Kabaču krēmzupa ar kausētu sieru
