Kā novārīt garneles

Sastāvdaļas

  • 500g svaigas garneles
  • 4-5 smaržīgo piparu graudiņi
  • 2 lauru lapas
  • 1 laims
  • 2-3 krustnagliņas
  • 3 ķiploka daiviņas

Garneles garšo ikvienam, kurš atzinīgi vērtē jūras veltes. Pateicoties garneļu maigajai garšai rodas plašas iespējas variācijām, izmantojot garneles kā papildinājumu dažādos ēdienos. Taču būtiski ir garneles pareizi novārīt. Sekojiet norādījumiem un baudiet!

Pagatavošana: 30 min / 3 porcijas

  1. Katlā ieliet ūdeni, apm. 1,5l. Pievienot visas garšvielas, sagreiztus mazākos gabalos ķiplokus un laimu. Uzvārīt. Jau vārošam ūdenim pievienot garneles. Vārīt 4-5 minūtes. Uguni izslēgt un atstāt garneles karstā ūdenī uz 10-15 min.
  2. Pasniedz ar saldo čili mērci.