Jūras naži ar zaļo sviestu Sastāvdaļas 20gb. jūras naži 150g sviests 3ēd.k. smalki sakapāti zaļumi sāls un svaigi malti pipari pec garšas Lai cilvēks papildinātu savu organismu ar tādām svarīgām minerālvielām kā dzelzs, jods, magnijs, selēns, cinks, kalcijs un karotīns, uzturā jāiekļauj jūras veltes! Turklāt jūras nažos sastopami arī A, B, un E grupas vitamīni un neaizstājamās omega3 taukskābes. Pagatavošana: 60 min / 2 porcijas Jūras nažus iemērkt sālsūdenī uz 30 minūtēm. Ūdeni noliet, jūras nažus kārtīgi izskalot zem tekoša ūdens, apžāvēt un sakārtot uz cepešpannas. Cept iepriekš uzkrsētā krāsnī 180 grādos, kamēr visi gliemeži atvērsies vaļā, apm. 5 min. Sviestu istabas temperatūrā sakult ar dakšu un pievienot zaļumus. Izveidot desiņu un ietīt pārtikās plēvē un novietot saldētavā uz 1 stundu. Gatavus nažus sakārtot uz servējamā šķīvja, pārkaisīt ar sāli un pipariem. Sviestu izņemt no saldētavas un sagriezt ripiņās. Nažus paasniegt karstus ar zaļo sviestu.