Jēra gaļas sautējums īru gaumē

Sastāvdaļas

  • 800g jēra gaļa
  • 2-3 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 2 gl piens
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 2 tējk. milti
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Īru virtuve ir ļoti vienkārša. Daudzos ēdienos tiek lietoti kartupeļi un citi dārzeņi. Par tradicionālu īru ēdienu tiek uzskatīts sālīts liellops un kāposti. Tomēr esam pārliecināti, recepte kuru piedāvājam mēs, īru ģimenēs tiek gatavota biežāk!

Pagatavošana 90 min 4 porcijas

1. Burkānus un kartupeļus notīrīt un sagriezt garās strēmelītēs. Sīpolu sagriezt četrās daļās. Jēra gaļu sagriezt palielos gabalos un apcept katlā ar biezu apakšu, apm. 2-3 min. no katras puses. Pievienot burkānus un kartupeļus, sīpolus un veselus ķiplokus un cept visu kopā uz lielas uguns 5-7 min. Pievienot rozmarīnu, pienu, samazināt uguni un vārīt zem vāka apm. 40 minūtes.
2. Pannā apcept miltus līdz tie kļūst zeltaini-brūni. Gaļu un dārzeņus pārlikt porcijas podiņos. Šķidrumu, kur vārījās dārzeņi un gaļa, pārliet pannā pie miltiem un visu laiku maisot karsēt 3 min. Ar šo mērci pārliet dārzeņus un gaļu, uzlikt vākus un ievietot cepeškrāsnī uz 10 minūtēm 200 grādos.