
Sastāvdaļas
- 1 kg jēra gaļas (mīkstuma)
- 2 lieli sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 pudele (750 ml) sausā sarkanvīna
- 600 ml dārzeņu buljona
- 100 g krējuma
- 3 ēdk. tomātu biezeņa
- eļļa
- svaigi rozmarīna zariņi
- sāls, malti pipari
Gulašam piedevās ļoti labi garšo kartupeļu un kāļu biezenis.
Pagatavošana 90 min 4 porcijas
1. Gaļu sagriez gabaliņos, nomizotus sīpolus un ķiplokus sakapā.
2. Lielā pannā ar biezu dibenu sakarsē eļļu un strauji apcep gaļu brūnganu. Pievieno sīpolus un ķiplokus un arī apcep.
3. Iemaisi tomātu biezeni un pielej ⅓ vīna. Sautē, līdz vīns savārās biezā sīrupā.
4. Pielej vēl ⅓ vīna, atkal savāri sīrupā, un pēc tam tāpat izdari ar atlikušo vīnu.
5. Pielej buljonu, pieliec rozmarīna zariņus un uz lēnas uguns sautē aptuveni 1 stundu. Dažas minūtes pirms sautēšanas beigām iemaisi krējumu.
1 komentārs