Iereibusī cūka

Sastāvdaļas

  • 4 cūkgaļas karbonādes šķēles
  • 350 ml sausā sarkanvīna
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 buntīte pētersīļu
  • olīveļļa
  • sāls, malti melnie pipari
  • nedaudz miltu

Šādi sautētas gaļas šķēles burtiski iesūc vīnu, iegūst interesanti violetu nokrāsu un burvīgu aromātu.

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Gaļas šķēles maliņas ik pēc 2 cm iegriez 1 cm dziļi, pārkaisi gaļu ar sāli un pipariem, uzsijā miltus, liec pannā sakarsētā olīveļļā un strauji apcep no abām pusēm.
2. Nogriez mazu uguni, pielej nedaudz vīna un, ik pa brīdim apgrozot, sautē gaļas šķēles 15–20 minūtes. Pakāpeniski pielej vīnu. Pieber sakapātus pētersīļus, izņem gaļu, bet mērci vēl dažas minūtes pavāri.