Sastāvdaļas
- 1 nepilna glāze mazu balto pupiņu
- 1 kg jēra mīkstuma ar kauliņu
- 3 sīpoli
- 1 glāze kviešu miltu
- 2 olas
- 1 buntīte svaiga koriandra
- sāls, malti pipari
Ātrajā variantā zupai var izmantot arī konservētas pupiņas, taču garša nebūs tik piesātināta. Ja šo zupu vāra, ievērojot visas tradīcijas, tad galvenās
Sastāvdaļas
– pupiņas, gaļu un nūdeles – izvāra katru atsevišķi un tikai pašās beigās saliek visu kopā buljonā.
Pagatavošana 90 min 4 porcijas
1. Pupiņas aplej ar aukstu ūdeni un atstāj, lai pa nakti mērcējas. Gaļu nogriez no kauliem, sīpolus nomizo.
2. Kaulus liec katlā, aplej ar ūdeni un uzvāri. Pievieno 1 veselu sīpolu, sāli un piparus un vāri aomēram 1 stundu. Buljonu izkās un lej atpakaļ katlā.
3. Miltus samīci ar olām un tik daudz ūdens, lai izveidojas stingra mīkla. Izveltnē 1 mm biezu, sagriez paplatās strēmelēs, pēc tam – nūdelēs.
4. Gaļu un atlikušo sīpolu sagriez, pēc tam samal. Pievieno sāli un piparus un izveido mazas frikadelītes.
5. Katlā ar buljonu ieber pupiņas un izvāri gatavas. Pievieno frikadeles, pēc 10 minūtēm – nūdeles. Uzvāri un turpini vārīt 5 minūtes.
6. Zupu smel šķīvjos un bagātīgi pārkaisi ar sakapātu koriandru.