Gurķu salāti ar piparmētru un jogurtu Sastāvdaļas 8 nelieli gurķi 1 sarkanais sīpols 3 ēdk. smalki sakapātu piparmētru 2 ēdk. smalki sakapātu diļļu Mērcei: 200 g grieķu jogurta 2 ķiploka daiviņas 2 ēdk. trekna krējuma 1 ēdk. olīveļļas 1 ēdk. citrona sulas 1 tējk. ūdens prāva šķipsniņa cukura sāls, malti pipari Ja gurķi ir ļoti sulīgi, tad mērcei nepievieno ūdeni. Ja grib austrumnieciskāku garšu, var pievienot nedaudz maltu romiešu ķimeņu. Pagatavošana 1. Gurķus sagriez ļoti plānās šķēlītēs, sīpolu – tikpat plānās ripiņās. Samaisi ar dillēm un piparmētrām. 2. Ķiplokus ļoti smalki sakapā vai izspied caur spiedi un rūpīgi samaisi ar visām pārējām mērces sastāvdaļām. 3. Mērci pārlej gurķiem un samaisi.