Gurķu salāti ar piparmētru un jogurtu

Sastāvdaļas

  • 8 nelieli gurķi
  • 1 sarkanais sīpols
  • 3 ēdk. smalki sakapātu piparmētru
  • 2 ēdk. smalki sakapātu diļļu
  • Mērcei:
  • 200 g grieķu jogurta
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdk. trekna krējuma
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • 1 ēdk. citrona sulas
  • 1 tējk. ūdens
  • prāva šķipsniņa cukura
  • sāls, malti pipari

Ja gurķi ir ļoti sulīgi, tad mērcei nepievieno ūdeni. Ja grib austrumnieciskāku garšu, var pievienot nedaudz maltu romiešu ķimeņu.

Pagatavošana

1. Gurķus sagriez ļoti plānās šķēlītēs, sīpolu – tikpat plānās ripiņās. Samaisi ar dillēm un piparmētrām.
2. Ķiplokus ļoti smalki sakapā vai izspied caur spiedi un rūpīgi samaisi ar visām pārējām mērces sastāvdaļām.
3. Mērci pārlej gurķiem un samaisi.

| View