Gurkensuppe

Sastāvdaļas

  • 200g jēra ribiņas
  • 150g kartupeļu
  • 150g burkānu
  • 500g marinētu gurķu
  • 1/2 l gurķu sulas
  • 1 buntīte diļļu
  • 1 buntīte zupas zaļumu
  • 1 tējk. sāls

Šo recepti es atradu vecā kulinārijas žurnālā vācu valodā. Īsti žurnāla nosaukumu un gadu nosaukt nevarēšu, jo titullapa nav saglabājusies. Bet kaut-kas tipa “Sowiet frau” vai tamlīdzīgi. Zupa pieder pie poļu nacionālās virtuves

Pagatavošana

1. Jēra ribiņas kopā ar zupas zaļumiem ielikt aukstā ūdenī, uzvārīt, nogriezt mazāku uguni un vārīt līdz gaļa ir mīksta. Gaļu un zaļumus izņemt.
2. Kartupeļus, gurķus un burkānus notīrīt, sagriezt strēmelītēs un ielikt buljonā. Pieliet gurķu sulu un vārīt līdz dārzeņi ir mīksti.
3. Ribiņas notīrīt no gaļas un pašās beigās ielikt gaļu atpakaļ zupā. Pasniegt pārkaisot ar smalki sakapātām dillēm.