Gulašzupa uz ugunskura

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas ribiņu, sadalītu pa vienai
  • 150 g tomātu pastas
  • 8 kartupeļi
  • 4 paprikas
  • 3 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 1 ķiploks
  • 1 tējk. timiāna
  • 100 ml eļļas
  • 3 ēdk. kapāta koriandra
  • sāls, pipari

Tā ir vispiemērotākā kolektīvai gatavošanai ugunskura liesmās. Protams, tu to vari gatavot katlā uz plīts, bet labāk izmēģini, kā ir gatavot uz īstas uguns. Dienvidnieciskais asumiņš piešķirs īpašu garšas dzirksti.

Pagatavošana 180 min 8 porcijas

1. Zupu labāk vārīt čuguna katliņā. Lieliski noder arī pīle. Uzkarsē trauku, kas ierušināts oglēs. Ribiņas apcep eļļā.
2. Pievieno burkānus, kas sagriezti 1x1x1 cm lielos kubiņos. Kad tie apcepušies, liec katlā papriku, sīpolus un kartupeļus, kas arī sagriezti tāda paša lieluma kubiņos.
3. Visu apcep lielā karstumā, pievieno tomātu pastu, timiānu un rupji sakapātus ķiplokus. Cep vēl 3 minūtes, pievieno sāli un piparus. Pielej ūdeni tā, lai tas būtu trīs centimetrus virs apceptajiem produktiem.
4. Vāri, līdz gaļa mīksta. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar rupji sakapātiem zaļumiem. Zupu vāri bez vāka, nebaidoties no pelniem, kas ceļas gaisā, jo tie un dūmi piešķirs zupai neatkārtojamu dzīvas uguns garšu.