Gulašzupa ar kāpostiem Sastāvdaļas 600g liellopa gaļas lāpstiņa 1kg "Smailie" kāposti ar burkāniem 4-5 kartupeļi 400g smalcināti konservēti tomāti 200g tomātu pasta 1 sīpols 1 lauru lapa 4-5 smaržīgo piparu graudiņi 1 tējk. brūnais cukurs 20g sviests muskatrieksts čili pipars sāls Katrā valstī Ziemassvētku tradīcijas atšķiras un tas, nenoliedzami, atstāj savu ietekmi uz ēdienu izvēli. Piem. Tirolē tiek ieturēta “svētā maltīte” – ar kultisko klusēšanu, mazgāšanos un gavēšanu. Uz to vienmēr tiek aicināti nabagi, visi ēd pilnīgā klusumā un neviens nedrīkst ienākt istabā, kad rituāls ir sācies. Vakariņas sākas ar zupu, tai seko biezenis ar vīnogām, un beigās tiek notiesāts slvenais Blattlstock – plānas maizes kārtojums ar magonēm, pārliets ar medu. Arī mēs piedāvāsim jums kādas īpašas zupas recepti, kura lieliski iederēsies arī uz svētku galda. Pagatavošana 120 min 4 porcijas 1. Sīpolu sagriež smalkos kubiņos. Gaļu sagriež smalkāk. Kartupeļus notīra un sagriež kubiņos. 2. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep sīpolus un gaļu. Pievieno kāpostus un apcep arī tos. Pievieno konservētus tomātus, tomātu pastu, brūno cukuru un garšvielas, 2l ūdeni, apsedz ar vāku un vāra apm. 1 st. Pievieno kartupeļus, čili piparus pēc garšas un vāra vēl minūtes 30. 3. Pasniedz ar krējumu un svaigu maizi.