Grilēts liellopa gaļas antrekots

Sastāvdaļas

  • 2gb liellopu gaļas antrekots
  • Marinādei:
  • 4 ēd.k. olīveļļa
  • 1/2 tējk. melnie pipari
  • 1/2 tējk. čili pipari
  • 1/2 tējk. kaltēti sīpoli
  • 2 ēd.k. kūpināta paprika
  • 1/2 tējk. kaltēti ķiploki
  • 4 ēd.k. sojas mērce
  • 2 ēd.k. Dižonas sinepes
  • baziliks
  • 1 citrons

Produktu kvalitāte un uzturvērtība ir mūsu veselības pamats un tādēļ iesakām izvēlēties kvalitatīvus produktus. Liellopa gaļa satur vairāk olbaltumvielas nekā piemēram, cūkgaļa. Savukārt ja salīdzinām pēc tauku daudzuma, liellopu gaļā tauku daudzums ir gandrīz četrreiz mazāks. Kaloriju daudzums liellopu gaļai ir 213 kcal, cūkgaļai savukārt ir 372 kcal. Un vēl viens fakts, kvalitatīva liellopu gaļa būs īsts baudījums pat visizvēlīgākajam gardēdim. Atliek tikai to pareizi pagatavot.

Pagatavošana 2 porcijas

1. Noturētus gaļas gabalus sadursta ar koka irbilīti, pārliek bļodā.
2. Marinādei sajauc visas sausās garšvielas, pievieno sojas mērci, sinepes, eļļu, rīvētu citrona miziņu un 1/2 citrona svaigi spiestu sulu, saplūkātu baziliku, kārtīgi visu apmaisa. Ar gatavo marinādi iesmērē gaļu, apsedz ar pārtikas plēvi un atstāj marinēties uz min. 6 st.
3. Gaļu cep uz grila apm. 20-30 min, atkarībā no gaļas šķēles biezuma un no tā, cik labi izceptu gaļu vēlaties. Tad gaļu ietin follijā un atstāj uz 15 min. “atpūsties”. Jau gatavu gaļu pārkaisa ar sāli.
4. Pasniedz ar frī kartupeļiem, marinētiem dārzeņiem un mērci.