Grilētas garneles ar apelsīnu glazūru

Sastāvdaļas

  • 12 lielas garneles
  • Mērcei:
  • 100g apelsīnu marmelādes
  • 3 ēd.k. medus
  • 3 ēd.k. citrona sulas
  • 1 čili pipars

Jūras veltes un citrusi ļoti labi sader kopā. Vienīgi, citronu garša jau ierasta un brīžiem ēdienu dara garlaicīgu! Pamēģiniet apelsīnus – mazliet rūgtus, mazliet saldus, tie ideāli saderēs ar garnelēm.

Pagatavošana: 15 min / 2 porcijas

  1. Garneles notīrīt, atstājot galvas un astes, uzdurt uz iesmiem, iepriekš izmērcētiem ūdenī.
  2. Nelielā katliņā sajaukt marmelādi ar citrona sulu, medu, smalki sakapātiem čili pipariem un uzkarsēt. Tikko sāks sabiezēt, tā noņemt no uguns. Ar šo mērci apsmērēt garneles.
  3. Garneles grilēt uz karstām oglēm, ik pa brīdim apgrozot un apsmērējot ar mērci.
  4. Pasniegt ar šo pašu mērci.