Griķu pankūkas ar malto gaļu un sieru

Sastāvdaļas

  • 100g griķu milti
  • 50g kviešu milti
  • 375ml piens
  • 2 olas
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • sāls, pipari
  • Pildījumam:
  • 700g malta liellopu gaļa
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 100g marinēts siers
  • 1 kast. sinepju dīgsti
  • 400g konservēti sasmalcināti tomāti
  • 1 tējk. koriandrs
  • 2 ēd.k. paprikas pulveris
  • 1/3 tējk. čili pipari
  • 1/2 tējk. sumah
  • sāls, pipari

Griķi uzturā ir labs bioloģiskais stimulators, jo satur uzturā nepieciešamās vielas. Tāpēc, piedāvājam papildināt jūsu recepšu klāstu ar recepti, kurā izmantoti griķu milti.

Pagatavošana 45 min 6 porcijas

1. Olas uzputo ar dakšu, pievieno griķu miltus, pienu un kārtīgi samaisa. Apsedz ar tīru dvielīti un atstāj uz 30 min. uzbriest. Tad pievieno kviešu miltus, olīveļļu, sāli un piparus, vēlreiz samaisa un uzkarsētā pannā izcep pankūkas.
2. Koriandru sajauc ar papriku, čili pipariem un sumahu.
3. Sīpolu un ķiploku daiviņas sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno malto gaļu un apcep arī to. Pievieno konservētus tomātus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, sausās garšvielas un sautē, līdz šķidrums reducējās (iztvaiko).
4. Pankūkas kārto porcijas šķīvjos. Katru pankūku piepilda ar gaļu, pa virsu pārkaisa ar sieru un dīgstiem. Pasniedz uzreiz.