Greipfrūtu salāti ar rokforu Sastāvdaļas 1 neliels greipfrūts 2 saujas lapu salātu 2 šķēles baltmaizes 1 avokado 70 g Rokforas siera 50 ml vīnogu kauliņu eļļas Eļļu šoreiz izvēlies ar neuzkrītošu garšu, lai nenomāktu šīs trīs spēcīgās personības – greipfrūtu, avokado un Rokforas sieru. Un neaizmirsti greipfrūtu rūpīgi notīrīt ne tikai no mizas un baltā rūgtā slāņa, bet arī no daivu apvalkiem! Pagatavošana 10 min 2 porcijas 1. Saplucini maizi kumosos un cepeškrāsnī apgrauzdē zeltainu. Nomizo avokado un sagriez plānās daiviņās. 2. Uz šķīvja kārto salātu lapiņas, uz tām greipfrūtu, avokado un sadrupinātu sieru. Pārkaisi ar grauzdiņiem un pārslaki ar eļļu. 3. Ņem vērā! Ir daudz zilā pelējuma siera veidu, bet vispopulārākie ir Francijā ražotais rokfors, angļu stiltons un itāļu gorgondzola. Protams, vari izvēlēties to, kas tev pašam garšo vislabāk. Gorgondzola būs vismīkstākais, stiltons – ar visasāko garšu.