Gliemeži baltvīna mērcē

Sastāvdaļas

  • 0.5kg gliemeži
  • 1 neliels tomāts
  • 1 neliels sīpols
  • 1/2 gl. baltvīns
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 3 ēd.k. sviests
  • pētersīļi
  • dilles

Ātri pagatavojams un vienkāršs ēdiens. Turklāt, dažadu jūras velšu lietošana uzturā veicina svara samazināšanos. Jau daudzus gadus jūras veltes ir daļa no vairākām svara samazinašanas programmām. Tā kā, veseli ēduši un esiet slaidi!

Pagatavošana: 25 min / 4 porcijas

  1. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt. Zaļumus smalki sagriezt. Tomātu apliet ar vārošu ūdeni, paturēt tajā apm. 1 min, ūdeni noliet un pārlieit ar aukstu ūdeni. Tomātu attīrīt no mizas un sagriezt mazos kubiņos.
  2. Istabas temperatūras sviestu sajaukt ar ķiploku. Pievienot zaļumus.
  3. Katliņā ar biezu apakšu izkausēt nedaudz sviest un apcet tajā sīpolu. Pievienot vīnu, 1/2 gl. auksta ūdens un uzvārīt. Pievienot gliemežus, apsegt ar vāku un sautēt uz lielas uguns 4-5 minūtes. Ik pa brīdim katliņu sakratīt. Visus netavērušos gliemežus izmest.
  4. Pievienot atlikušo sviestu un tomātus. Tikko uzsit pirmo burbuli, tā var slēgt ārā un nekavējoties pasniegt. Klāt var pasniegt svaigu baltmaizi.