Gliemenes “Mīļā, mans kuģis tālu jūrā”

Sastāvdaļas

  • 1 kg lielas gliemenes
  • 500ml vistas buljons
  • 1 burkāns
  • 2 selerijas kāti
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • zaļumi pēc garšas
  • sāls

Jau kopš tālas senatnes cilvēki labprāt mielojas ar gardo, uzturvielām bagāto gliemeņu gaļu, sagatavotu pēc visdažādākajām receptēm. Piemēram, franču mājās jūs varētu nogaršot moules marinière — gliemenes, kas sautētas baltvīnā kopā ar šalotēm. Spānieši tās bauda no daudzām sastāvdaļām pagatavotā ēdienā, ko dēvē par paella, savukārt beļģi gliemenes pasniedz lielā, kūpošā katlā un ēd ar eļļā ceptiem kartupeļiem. wol.jw.org

Pagatavošana: 25 min / 4 porcijas

  1. Gliemenes pārlasīt – tās, kuras neveras ciet, izmest.

    Sīpolus, ķiplokus un selerijas sagriezt mazos kubiņos. Burkānu sagirezt kā vēlas – var kubiņos, kā pārējos dārzeņus, var plānās ripiņās. katlā at biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept dārzeņus līdz tie ir mīksti. Pieliet buljonu un iebērt gliemenes. Vārīt tik ilgi, kamēr gliemenes atverās, apm. 5 min. un uzreiz noņemt no uguns. Ja pārvārīsiet, tad gliemenes kļūs gumijotas. Pievienot pēc garšas sāli un zaļumus.

  2. Tās gliemenes, kuras nav atvērušās pēc gatavošanas, nav lietojamas uzturā. Pasniedz uzreiz ar baltmaizi un glāzi baltvīna.