Garneļu zupa ar rīsiem un mīdijām

Sastāvdaļas

  • 250 g garneles
  • 250 g mīdijas
  • 1,2 l zivju buljons
  • 3 ēdamkarotes sviests
  • 3 ēdamkarotes kviešu milti
  • 1 liels sīpols
  • 1 paciņa varītu graudaugu rīsu
  • 1/4 tējkarote Kaijennas pipari
  • 1 ēd.k. karijs

Mūsu zupu topā, šī zupa pelnīti ieņem vietu pirmajā trijniekā.

Pagatavošana: 30 min / 4 porcijas

  1. Sīpolus smalki sagriež, katliņā izkausē sviestu, ieber miltus un maisot karsē līdz sāk parādīties burbuļi. Tad pievieno kariju, sīpolus un kaijenas piparus, sautē 3 – 4 minūtes. Pielej zivju buljonu, pievieno garneles, mīdijas un visu uz mazas uguns sautē 15 minūtes.
  2. Pasniedzot bļodiņā ieber sauju vārītu rīsu, pa virsu lej zupu. Dekorē ar garnelēm un mīdijām.