Garneles Tom Yum

Sastāvdaļas

  • 50g Tom Yum pasta
  • 250g nolobītas garneles
  • 150g svaigi šampinjoni
  • 50ml ūdens
  • 400g kokosa piens
  • 10ml zivju mērce
  • 2 ēd.k. eļļa
  • 1 sarkans čili pipars

Tom Yum ir Taizemes virtuvi raksturojoša recepte, taču līdzīgus ēdienus gatavo arī kaimiņvalstīs. Kambodžā, Brunejā , Malaizijā un Singapūrā. Taču šobrīd arī mūsu veikalos varam iegādāties visas nepieciešamās

Sastāvdaļas

, tāpēc dalamies ar šo pārbaudīto recepti ar jums.

Pagatavošana: 20 min / 2 porcijas

  1. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno Tom Yum pastu un visu laiku maisot karsē, apm. 2 min. Pievieno ūdeni un karsē vēl 1 min. Pievieno kokosriekstu pienu un uzvāra. Pievieno garneles, sagrieztas sēnes un vāra vēl 3-4 min, līdz garneles ir gatavas. Pievieno zivju mērci.
  2. Pasniedz uzreiz, dekorējot ar sagrieztu čili piparu.

| View